Post Info TOPIC: Er was eens een muisje....
Marianne

Date:
Er was eens een muisje....
Permalink   


Ik zou erg graag de gehele tekst vinden van het liedje dat mijn moeder ( nu 90 jr) altijd zong toen wij klein waren.  "Er was eens een muisje, dat zocht er een huisje, voor moeder de vrouw en het verdere gezin........  Lang had hij gelopen maar niets stond er open, dat was er ons muisje niet echt naar de zin......."


En uiteindelijk vindt het muisje dan een oude schoen. Ik weet de tekst niet verder en moeder kan me er niet meer mee helpen.


Mijn email: mvb1942@chello.nl 


Hartelijk bedankt, 


Marianne __________________
Anonymous

Date:
Permalink   

Beste mevrouw, Mijn oma (89 jr. maar leeft nog hoor haha) zong dit liedje vroeger ook altijd voor ons. Ze heeft de tekst opgeschreven, zodat ze het niet meer vergeet. Ik hoop dat dit is wat u bedoelt. 'Een ijverig muisje dat zocht naar een huisje Voor moeder de vrouw en het verder gezin. Lang had hij gelopen, maar niks stond er open, Dat was voor het muisje geen prettig begin.' 'Hoera daar kwam vader vermoeit kwam hij nader, Hij trok aan een veter een schoen met zich voort. Dit was moet je weten een beetje versleten, Maar was toch een huisje zoals het behoort.' 'Mamatje kroop dicht bij papatje .............in de neus van de schoen. Nu leek hun die woning, paleis van de koning. Ze konden er stellig een jaar wel mee doe.' Wij waren ook opzoek naar de juiste tekst, en dit is wat wij nog weten. Ik zag dat u dit berichtje al 5 jaar geleden heeft gepost, maar ik hoop dat u het alsnog leuk vindt om dit te lezen. Groetjes, Madeleine

__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

Ik heb nog een aanvulling: Het gezellige troepje kroop dicht in het hoekje zover als het maar kon in de neus van de schoen. 

Groet, AnnemiekeY__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

Ik heb nog een aanvulling: Het gezellige troepje kroop dicht in het hoekje zover als het maar kon in de neus van de schoen. 

Groet, Annemieke__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

Een ijverig muisje dat zocht naar een huisje Voor moeder de vrouw en het verder gezin. Lang had hij gelopen, maar niks stond er open, Dat was voor het muisje geen prettig begin.' 

 

Het muizen mammaatje dat zocht naar papaatje, waar zou hij toch wezen? Waar zou hij toch zijn? Straks kwam er een katje, dat nam er haar schatje. Het was al zo koud en ze waren zo bang.

 

'Hoera daar is vader vermoeit komt hij nader en trekt aan een veter een schoen met zich voort. Dit was moet je weten een beetje versleten, Maar t was toch een huisje zoals het behoort.

 

'T gezelligetroepje kroop dicht in een hoekje, heel dicht bij elkaar in de neus van de schoen. Nu leek hun die woning, paleis van de koning. Ze konden er stellig een jaar wel mee doen.

 

 

(Mijn ouders zingen dit nog regelmatig voor hun kleinkinderen, vandaar dat ik het weet.)__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard